Praviloma se Kriya yoga ne izvaja brez iniciacije in vodstva Učitelja. Niti se ne začne izvajati kar tako, čez noč. Potrebne so temeljite priprave. Zakaj?

Moč Kriye je neverjetna. Ob rednem izvajanju povzroča močan dotok sveže prane v fizičnem, emocionalnem in mentalnem telesu drastične spremembe. Primerjava: kakor, da bi 100w žarnico preklopil na 50x močnejši tok od navadnega. Da lahko praktikant/ka asimilira take spremembe, mora biti njegovo/njeno fizično telo zdravo in čisto, energetsko telo očiščeno potlačenih in neizživetih emocij in um svoboden kompromisov in sposoben razlikovanja.

Kaj to pomeni? Menim, da se je Kriya yoga skozi stoletja držala v tajnosti prav zaradi njene neverjetne učinkovitosti. Ne torej zato, ker jo ljudje ne bi bili vredni. Prav vsak jo je vreden, vendar koliko ljudi pa je pripravljenih na soočanje z velikimi spremembami, ki jih izvajanje Kriye poraja?

Če vas je Kriya pritegnila, je to zelo lepo. Vendar sama zainteresiranost ni dovolj. Vabim vas, da ste do sebe pošteni in si odgovorite sami. Ali sem pripravljen/a na izvajanje Kriya yoge? V pomoč so vam lahko naslednja vprašanja:

  • V kakšni kondiciji je moje fizično telo?
  • Je zdravo in čisto? Sem vegetarijanec/ka? Se veliko gibam?
  • Živim zdravo čustveno življenje?
  • Ali lahko brez večjih zadržkov izražam občutke pred starši, recimo?
  • Sem voljan/a oz. sposoben/a vzpostaviti neoviran pretok čustev kar tako, spontano, brez kompliciranih postopkov?
  • Je moj um miren?
  • Sem toleranten do drugačnosti?
  • Sem zadovoljna/en sam/a s sabo?
  • Mi vsakdanje življenje funkcionira brez večjih težav?
  • Se lahko iskreno pogovarjam s komer koli, o čemer koli?

 

Praviloma naj bi bilo fizično telo očiščeno toksinov, vključno z mesom, coca-colo in pravo kavo ter čajem, da o alkoholu, nikotinu in drugih drogah niti ne govorim. Astralno telo naj bi bilo očiščeno gostih in starih usedlin. Voljni bi morali biti izražati čustva enostavno in kjerkoli. Um naj bi bil miren in bister. Sposobni naj bi bili soočati se z zavrnitvami in težavami brez kritičnosti do drugih (staršev, partnerjev, otrok…).

Na teh področjih vaših življenj lahko torej testirate pripravljenost za izvajanje Kriya yoge. Če od navedenega močno odstopate oz. ste na zgornja vprašanja po večini odgovorili negativno, vam priporočam, da še nekaj časa delate na teh posameznih področjih. Za fizično telo je zelo dober šport; za astralno telo Hatha yoga, Reiki in pranayama; za mental pa psihoterapije, tehnika Intenziva razsvetljenja in mantranje. Te tehnike poznam in so odlične.

Če pa ste s seboj zadovoljni, v vsakdanjem življenju nimate večjih težav, ste mirni, ohranjate miren pogled tudi ob večjih konfliktih (v družini recimo) in če želite še več, potem je Kriya yoga kot nalašč za vas.